OZNANILA 1. postna nedelja 18. 2. 2018

  • V sredo smo s pepelnico začeli postni čas. To je čas priprave na največji krščanski praznik. To je čas, ko se lahko odrekamo določenemu udobju in naredimo kakšno dobro delo pomoči potrebnim. Eno od teh akcij nam kot že vrsto let ponuja Karitas, to je 40 dni brez alkohola. Zadaj je na voljo  reklamni material. Druga nam že domača, je postna akcija Odraslih skavtov, v sodelovanju s sestro Vesno Hiti iz Ruande. Zbrana sredstva bomo namenili tamkajšnjemu misijonu. Zadaj na plakatu si lahko pogledate utrinke iz delovanja misijona v Ruandi, katere nam je v zahvalo  poslala sestra Vesna.
  • V torek zvečer, po sveti maši, je seminar nove evangelizacije v refektoriju samostana. Ta torek bo gost g. Dušan Todorovič, župnik iz Juršincev in Polenšaku.
  • Križev pot imamo vsak petek ob 18. uri, pri katerem sodelujejo birmanci in vsako nedeljo ob 8. uri pri  sv. Ožbaltu, kjer sodelujejo razne skupine. Danes so pri  križevem potu sodelovali člani ŽPS. Naslednjo nedeljo ob 8. uri bodo sodelovali člani starejše zakonske skupine.
  • Naslednjo nedeljo pri sv. Leopoldu sodelujejo pri sveti maši letošnji prvoobhajanci. Po maši bo križev pot.
  • Ptujsko gorski bratje minoriti nas vabijo vsako postno nedeljo ob 15. na romarski križev pot. Več si preberite na plakatu.

 

NAŠI RAJNI:

V prejšnjem tednu smo se poslovili od Jožefa Šegula iz Podvincev 61 a.

Ta vnos je bil objavljen v Oznanila. Zaznamek za trajno povezavo.